RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

ZVITKI POSTRVI S SEZAMOM NA POSTELJICI IZ VITLOFA*

Slika recepta: ZVITKI POSTRVI S SEZAMOM NA POSTELJICI IZ VITLOFA*

ZVITKI POSTRVI S SEZAMOM NA POSTELJICI IZ VITLOFA*

 

Potrebujemo: 1 postrv, sezamovo seme, vitlof, sol, poper in belo vino.

Postrv očistimo in filiramo. Fileje zvijemo in nabodemo na nabodalo ter potresemo s sezamovimi semeni. Tako pripravljena nabodala hitro opečemo z obeh strani. Položimo jih na pekač in damo v pečico ogreto na 170°C za 7 minut. Vitlof razrežemo in popražimo na vroči maščobi, solimo in zalijemo z belim vinom (malo količino). Dušen vitlof položimo na krožnik in dodamo zvitek postrvi.

Gregor Dinghauser

* Vitlof - belgijski radič