RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

FILE LOSOSA Z OMAKO IZ KOZIC NA PEČENI ZELENJAVI

Slika recepta: FILE LOSOSA Z OMAKO IZ KOZIC NA PEČENI ZELENJAVI

 

FILE LOSOSA Z OMAKO IZ KOZIC NA PEČENI ZELENJAVI

 

 

Potrebujemo: 200 g lososovega fileja, 75 g kozic, 100 g zelenjave (paprika, jajčevec), koprc, česen in 1 dl sladke smetane.

Lososa posolimo, na hitro opečemo z vseh strani in postavimo v pekač. Zelenjavo narežemo na rezine. Česen prepražimo, dodamo kozice in zalijemo s sladko smetano ter dodamo še koprc. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Lososa pečemo v pečici, ogreti na 170°C, 5 minut.

Zelenjavo popečemo in položimo na krožnik. Na zelenjavo položimo lososa in prilijemo omako iz kozic.

Gregor Dinghauser