RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRV PO MURSKO Z BUČNO OMAKO S PEČENIMI BUČKINIMI MREŽICAMI IN ČESNOVIM KIPNIKOM

Slika recepta: POSTRV PO MURSKO Z BUČNO OMAKO S PEČENIMI BUČKINIMI MREŽICAMI IN ČESNOVIM KIPNIKOM

 

POSTRV PO MURSKO Z BUČNO OMAKO S PEČENIMI BUČKINIMI MREŽICAMI IN ČESNOVIM KIPNIKOM

 

Potrebujemo: postrv, sol, poper, koruzni zdrob, bučna semena, olje, bučke, maslo in ostro moko.

 

Postrv filiramo, solimo, popramo, povaljamo v koruznem zdrobu, in spečemo.

 

Bučna omaka: bučno seme zmeljemo in prepražimo, polijemo z bučnim oljem  ter  začinimo po okusu.

 

Bučke narežemo, popečemo, dodamo malo česna.

 

Česnov kipnik: naredimo bešamel  (svetlo prepražimo moko na maslu) dodamo sesekljan česen, prepražimo, da zadiši in zalijemo z mlekom. Maso  malo ohladimo, dodamo jajca, in damo v posodice, ki smo jih predhodno namazali z maslom in posuli s krušnimi drobtinami. Kuhamo na sopari  20 minut

 

Franc Forjanič