RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVJI ZAVITEK Z MUSOM IN SVEŽO ZELENJAVO

Slika recepta: POSTRVJI ZAVITEK Z MUSOM IN SVEŽO ZELENJAVO

 

POSTRVJI ZAVITEK Z MUSOM IN SVEŽO ZELENJAVO

 

Potrebujemo: 4 postrvi, 3 dl sladke smetane, 3 rdeče korenčke, 3 rumene korenčke, 2 bučki, 1 rdečo peso, 2 krompirja, 1 čebulo, lovorov list, 1 žlica masla, sol in poper.

 

Postrvi filiramo in jim odstranimo koščice in kožo. Fileje položimo na folijo in rahlo potolčemo. Meso ribe obrežemo. Iz obrezanih koščkov in sladke smetane ter soli in popra zmešamo ribji nadev. Vso zelenjavo očistimo. Za nadev ribe jo narežemo na tanke rezine, za prilogo pa naredimo majhne čolničke. Enako naredimo s krompirjem. V slani vodi zelenjavo blanširamo. V kozico damo kosti postrvi, ostanke zelenjave, čebulo in lovorov list.

Kuhamo pol ure. Ko je juha kuhana jo zmešamo s paličnim mešalnikom in jo precedimo skozi gosto sito, da dobimo omako.

Na file namažemo ribji nadev in dodamo na rezine narezano zelenjavo in zavijemo. Okrog zavijemo še kožo postrvi. Nato vse skupaj zavijemo v folijo in kuhamo 10 minut.

Na krožnik damo ribjo omako, nanjo položimo na rezine narezan ribji zavitek ter dodamo še na maslu sotirano zelenjavo in krompir.

 

Tilen Rozina in Siniša Borič