RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

JUHA IZ IKER

Slika recepta: JUHA IZ IKER

 

JUHA IZ IKER

 

Potrebujemo: 400 g ribjih iker (kečige, smuča ipd.), sok cele limone ali 2 žlici vinskega kisa, šopek jušne zelenjave, nekaj poprovih zrn, sol, 1 lovorov list, 1 – 2 stroka česna, 40 g olja, 30 g moke, 2 rumenjaka, 1 dl kisle smetane, pol šopka peteršilja.

 

Ikre operemo, jim odstranimo ovojnico in položimo v višji lonec, da jih lahko obilno prelijemo z vodo, ki smo ji dodali malo kisa ali limoninega soka, ter pustimo počivati. Medtem skuhamo na zmerni temperaturi očiščeno jušno zelenjavo skupaj z zrnci popra, soljo, lovorovim listom in česnom, dokler se zelenjava ne zmehča. Vzamemo jo iz vode in zrežemo na koščke. Na segretem olju popražimo moko, prilijemo vodo, v kateri se je kuhala zelenjava, ter dodamo pripravljene ikre in narezano zelenjavo. Ob pogostem mešanju kuhamo pri zmerni temperaturi še 20 – 25 minut. V jušniku stepemo rumenjaka, dodamo kislo smetano, limonin sok in sesekljan peteršilj, nato ob mešanju prilijemo kuhano juho in jo ponudimo.