RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PODKRIŽNIKOVA POSTRV S POROM

Slika recepta: PODKRIŽNIKOVA POSTRV S POROM

 

PODKRIŽNIKOVA POSTRV S POROM

Za postrv s porom za dve lačni osebi potrebujemo: 2 postrvi, 500 g pora, 2 stroka česna, sol, poper, majaron, 1 limono, 2 dl olja in 1l dobrega štajerskega vina.

Na vročem olju prepražimo sesekljan por. Očistimo postrvi in jim odstranimo kosti. Ribe narežemo na 2 cm široke kose, popramo, solimo, premešamo s sesekljanim česnom in pokapamo z limono. Ko se por zmehča, dodamo ribo, potresemo z majaronom in na vročem ognju vse skupaj pečemo še 3 minute. Zalijemo z 2 dl vina in jed na hitro povremo.

Jed je pripravljena. Postrežemo jo prijateljem ob vinu, ki nam je ostalo od priprave.

Čas priprave ne sme trajati več kot 20 minut. Dober tek in radjemribe.si!