RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Baranjski ribji paprikaš z vinom

Slika recepta: Baranjski ribji paprikaš z vinom

Potrebujemo: 1,75 kg krapa, 1 kg čebule, 2 dl paradižnikove mezge, pekoč feferon, 4 dl belega vina, mleto rdečo papriko, olje, kis, sol in kotliček  7 - 8 l (za 6 oseb).

Ribo očistimo, operemo, solimo, ter narežemo na kose, polijemo jo s kisom in pustimo stati eno uro.

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, jo posipamo z mleto rdečo papriko, dodamo 3 žlice vina in 1 dl vode, sesekljan peteršilj in narezano ribo. Počasi kuhamo na majhnem ognju, dokler se riba ne skuha, medtem kotliček občasno potresamo. Proti koncu kuhanja paprikaš polijemo z vinom in dodamo pekoč feferon, paradižnikov sok ter vse skupaj še malo kuhamo.

Paprikaš postrežemo s kuhanim krompirjem ali še bolje z domačimi rezanci.