RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Pečena postrv

Slika recepta: Pečena postrv

 

Pečena postrv

Postrv je tako lepa riba, da bi bila škoda ne izkoristiti je pri pripravi in postrežbi.  Sama ribo očistim, jo nasolim, v trebušno votlino ji dam sesekljan česen in peteršilj. Vendar s česnom zmerno! Gostje naj uživajo v okusu ribe! Ribo obrišemo in jo spečemo v velikem pekaču na plinu. Ko ribo spečemo z obeh strani, jo pazljivo preložimo na ogret pladenj. Zraven lahko naložimo zelenjavno prilogo ali pa ribo posujemo s česnom v prahu in zalijemo z maščobo, v kateri smo jo pekli. Najokusnejša je sveža riba. Gostu, ki ga imate najraje, ponudite postrvje ličnice. S kozarcem dobrega vina pa bo doživetje popolno.

Anica Živković