RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KARTUZIJANSKA RIBJA JUHA

Slika recepta: KARTUZIJANSKA RIBJA JUHA

 

KARTUZIJANSKA RIBJA JUHA

 

Potrebujemo: 1 kg sladkovodnih rib (krap, ščuka, som), 2 čebuli, 1 lovorov list, vejico koprca in rožmarina, 2 lista luštreka, poprova zrna, brinove jagode, sol, 2 žlici vinskega kisa, 1 žlico sladke rdeče paprike, 10 dag slanine, 2 rdeči papriki, 3 paradižnike, 2 dl kisle smetane, 2 rumenjaka, 2 žlici sesekljanega peteršilja.

 

Očiščene ribe razrežemo na večje kose in jih potresemo s papriko. Počivajo naj 30 minut. Repe, plavuti in glave kuhamo v okisanem in slanem kropu z jušno zelenjavo, dišavnicami in začimbami. Na drobno zrezani slanini pražimo sesekljano čebulo, da postekleni, dodamo na rezance narezano papriko in na manjše kose narezane paradižnike, malo dušimo in dodamo še ribe, jih na hitro prepražimo, zalijemo s precejeno ribjo juho in ribje meso kuhamo še 30 minut. Na koncu dodamo smetano, v katero smo vtepli rumenjaka. Na krožniku juho krepko potresemo s peteršiljem.