RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribji lonec z rizlingom

Slika recepta: Ribji lonec z rizlingom

 

Ribji lonec z rizlingom

Potrebujemo: 10 dag masla, 2 kg rib (ščuka, linj, som, krap, ostriž), 2 pora, 1 čebulo, 4 šalotke, 5 strokov česna, 5 korenčkov, vejico timijana, vejico pehtrana, 2 lovorova lista, poper, koren peteršilja, sol, muškatni orešček, 0,5 l rizlinga, 3 dl kisle smetane, 3 rumenjake, 1 žlico sesekljane sveže krebuljice ali peteršilja.

Očiščenim ribam odrežemo glavo. Iz dišavnic in začimb ter 2,5 l vode skuhamo juho. Pustimo jo vreti, da se ukuha za polovico. Med  tem na hitro (5minut) na maslu prepražimo ribe. V juho vlijemo rizling, pustimo, da na hitro prevre, in dodamo ribe, razrezane na večje kose. Kuhamo jih 15 minut, potem pa jih vzamemo iz juhe in jih postavimo na toplo. Juho  precedimo, posebej zamešamo rumenjake v smetano, ribe prelijemo z juho in vmešamo smetano z rumenjakom, potresemo s krebuljicami ter takoj postrežemo.