RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Klapavice z gorčično majonezo

Slika recepta: Klapavice z gorčično majonezo

 

Klapavice z gorčično majonezo

Potrebujemo: 2 kg klapavic, veliko čebulo, lovorov list, manjšo skodelico vode, noževo konico sveže zmletega belega popra, sok 1/2 limone, 3 rumenjake, žlico gorčice, 2 noževi konici soli, 4 žlice olja iz kalčkov, 2 žlici kisle goste smetane, šopek svežega pehtrana in krebuljice.  Čas priprave francoske specialitete: 40 minut.

Školjke pod tekočo mrzlo vodo temeljito skrtačimo in odstranimo brade. Čebulo olupimo, zrežemo na obročke, ki jih hkrati z lovorovim listom damo v vodo in zavremo v veliki posodi. Školjke  stresemo v krop, potresemo s poprom in pokrito kuhamo približno 8 min. Posodo večkrat pretresemo.

Školjke pustimo, da se ohladijo v odkriti posodi. Polovice lupin, na katerih je pritrjeno meso školjk, zložimo na pladenj in pokapamo z limoninim sokom.

Rumenjake razžvrkljamo z gorčico in soljo. Po kapljicah prilijemo olje. Majonezo damo v skledo in zmešamo »creme fraiche«. Zelišča operemo, osušimo, grobo nasekljamo in skupaj z majonezo porazdelimo po školjkah.

K školjkam se prileže opečen bel kruh.

Mitja Omerzu