RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Grahova juha z dimljeno postrvjo

Slika recepta: Grahova juha z dimljeno postrvjo

 

Grahova juha z dimljeno postrvjo

Čas priprave: približno 50 minut

Potrebujemo: 300 g oluščenega graha, 20 g pora (narezanega na kolobarje), 20 g gomolja zelene (narezane), 20 g rumene kolerabe (narezane na kolobarje), 2 stroka česna, 20 g masla, 20 g moke, 0,5 dl kisle smetane, sol, muškatni orešček in ½ fileja dimljene postrvi.

V večji kozici na maslu svetlo prepražimo moko, dodamo očiščeno in  narezano zelenjavo, grah in strt česen ter vse skupaj dobro prepražimo. Prilijemo približno 8 dl tekočine. Uporabimo vodo ali čisto zelenjavno osnovo. Solimo, popopramo in na zmernem ognju kuhamo približno 30 minut. Dodamo kislo smetano in nastrgan muškatni orešček. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Servirani juhi dodamo košček dimljene postrvi.

Več o dimljenju rib in obširno zbirko kuharskih receptov za pripravo jedi iz dimljenih rib boste našli v knjigi Dimljenje rib, ki so jo pripravili slovenski strokovnjaki.