RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

HOBOTNICA Z RUKOLO V SOLATI

Slika recepta: HOBOTNICA Z RUKOLO V SOLATI

HOBOTNICA Z RUKOLO V SOLATI

Sestavine: 1kg hobotnice, 3 češnjevi paradižniki, sok dveh limon, 150 g rukole, 1 lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, sol, 5 zrn belega popra, 2 žlici nasekljanega peteršilja.

Hobotnico operemo in do suhega obrišemo. Najprej vodo zavremo (brez soli), nato pa v krop damo hobotnico, dodamo lovorov list, poper v zrnu ter plutovinast zamašek in jo kuhamo na zmernem ognju 30 minut. Po 30 minutah kuhanja dodamo hobotnici žličko soli, premešamo, posodo odstavimo in pokrijemo s pokrovko. V vroči vodi (ne smemo odkrivati) hobotnico pustimo še uro in pol. Paradižnik in rukolo operemo ter osušimo. Paradižnik narežemo na četrtine, večje liste rukole razrežemo. Hobotnico  zrežemo na koščke in stresemo v skledo. Dodamo paradižnik, rukolo, peteršilj, sol in poper. Premešamo in zalijemo z limoninim sokom ter olivnim oljem. Damo v hladilnik in pustimo tako še eno uro, da se sestavine prepojijo med seboj.