RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Brodet iz muškatne hobotnice

Slika recepta: Brodet iz muškatne hobotnice

Brodet iz muškatne hobotnice

 

Potrebujemo: muškatno hobotnico, težko kakšnih 750 g do slabega kilograma, 1/2 kg čebule, česen (po okusu), 20 dag paradižnika, 1 žlica mešanih začimb, poper, sol, 1 dl belega vina, 1 dl olivnega olja, 1 žličko limoninega soka in peteršilj.

Očiščeno hobotnico na glavo postavite v velik lonec in jo prelijete z vodo, pokrijete in kuhajte kakšno uro. Ko je hobotnica kuhana, jo vzamete ven in jo razrežete na majhne koščke. V večji globoki ponvi prepražite čebulo in česen ter zalijte z vodo, ki vam je ostala od kuhanja hobotnice. Dodajte narezan paradižnik, olivno olje in žličko soka limone. Začinite z mešanico začimb, sama najraje dodajam provansalske začimbe. Dodajte lovor in peteršilj ter en kozarec belega vina. Dodajte narezano hobotnico in kuhajte še 10 minut. Solite po okusu, postrezite z belim kruhom ali s polento. Dober tek.