RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribji lonec

Slika recepta: Ribji lonec

Ribji lonec

Potrebujemo:10 dag masla, 2 kg rib (ščuka, linj, ostriž, postrv), 2 pora, 1 čebula,4 šalotke, 5 strokov česna, 5 korenčkov, 1 vejico timijana in pehtrana, 2 lovorova lista, 1 peteršiljev koren, sol, poper, muškatni orešček, 5 dl suhega belega vina, 3 dl kisle smetane, 3 rumenjake, 1 žlico sesekljanega svežega peteršilja.

Očiščenim ribam odrežite glave. Iz  dišavnic in začimb ter 2,5 l vode skuhajte juho. Pustite jo vreti, da se ukuha za polovico. Medtem na 5 minut na maslu prepražite ribe. V juho vlijte vino, pustite, da prevre in dodajte pražene ribe, narezane na večje kose. Kuhajte jih še 15 minut ter vzemite iz juhe in postavite na toplo. Juho precedite, posebej zamešajte rumenjake v smetano. Ribe prelijte z juho in vmešajte smetano z rumenjaki, potresite s peteršiljem in takoj postrezite. Za prilogo pripravite rezance ali žličnike.