RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Čista ribja juha

Slika recepta: Čista ribja juha

Čista ribja juha

Sestavine: glava in kosti 2 rib ( orada, postrv, brancin), 1 koren, 1 peteršiljeva korenina in zelenje, 1 majhna čebula, 50 g zelene, lovorov list, 2 stroka česna, ½  belega dela pora, 1 žlica limoninega soka, sol, poper v zrnu, 60 g riža ali podobnega žita (kuskus, kvinoja, amarant), sesekljan peteršilj.

Kosti ribe in glave operite ter prelijte z mrzlo vodo. Dodajte razpolovljeno čebulo, česen, por, lovorov list, poper in sol. Narezano korenje, peteršiljevo korenino in zeleno skuhajte v slani vodi posebej, skupaj z rižem, ker se korenovke kuhajo dalj časa kot ribe. Ribje kosti so kuhane v nekaj minutah. Precedite in dodajte k rižu. V juho vmešajte limonov sok. Če se boste odločili, da boste namesto riža vzeli kuskus, ga zakuhajte v precejeno juho. Na juho dajte sesekljan peteršilj. Da bo juha bolj okusna, dodajte še kakšno drugo majhno ribo ali pa nekaj kock lososa ali prekajene ribe.