RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Carpaccio iz dveh vrst rib

Slika recepta: Carpaccio iz dveh vrst rib

Carpaccio iz dveh vrst rib

Sestavine: 1 majhen šopek kopra, 2 fileja morskega lista, 4 rezine soljenega lososa, 1 sveženj rukole, 2 jedilni žlici olja, 1 kavna žlička olja iz oreškov, 4 jedilne žlice limoninega soka, sol, sveže zmlet poper.

Priprava

  1. Koper operemo, dobro otresemo do suhega in drobno sesekljamo.
  2. Ribja fileja položimo med dve poli folije za konzerviranje in ju previdno plosko potolčemo.
  3. Odstranimo folijo. Vsak file obložimo z 2 rezinama lososa in posipamo s koprom. Zvijati ju začnemo s tanke strani in ju približno 15 minut pustimo namrzniti v predalu za globoko hlajenje.
  4. Rukolo očistimo, operemo in otresemo do suhega. Porazdelimo jo na štiri velike krožnike za predjed. Ribje zvitke vzamemo iz hladilnika in jih z ostrim nožem narežemo na tanke rezine. Carpaccio rezine pripravimo na rukoli.
  5. Olja, limonin sok, sol, in poper zamešamo v omako vineigrette, z njo pokapamo ribo in rukolo v solati.