RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

LOSOSOV FILE V OMAKI IZ BELEGA GROZDJA

Slika recepta: LOSOSOV FILE V OMAKI IZ BELEGA GROZDJA

LOSOSOV FILE V OMAKI IZ BELEGA GROZDJA

Potrebujemo:  4 lososove fileje (po približno 160 g), sol, sveže zmlet poper, sok 1 limone, 2 rdeči čebuli, 2 porova stebla, 400 ml suhega belega vina, 2 lovorova lista, nekaj poprovih zrn, 300 g belega  grozdja, 400 g širokih rezancev, 2 jedilni žlici masla, 3 jedilne žlice kisle smetane.

Lososove fileje solimo, popramo in pokapamo z limoninim sokom. Čebulo olupimo. Čebulo in pol narežemo na drobne kockice, ostanek pa narežemo na tanke krhlje. Porova stebelca očistimo in operemo. Beli del porovih stebelc narežemo na tanke trakove, zeleni del pa na tanke obroče.

Zavremo vino. Dodamo čebulne kockice, zelene porove obročke, lovorove liste in poprova zrna in pustimo, da polovica povre. Potem precedimo in damo prevretek na stran. Zavremo vodo, solimo in po navodilih na embalaži skuhamo rezance tako, da se ne razkuhajo.

Grozdje medtem razpolovimo, odstranimo pečke in v primeru, da je olupek pretrd, olupimo. V ponvi segrejemo maslo in v njem približno 5 minut pečemo lososove fileje, pri tem jih enkrat obrnemo. Vzamemo jih iz ponve in skrbimo, da se ne ohladijo. V vinskem prevretku pustimo bele porove trakove in čebulne krhlje nekaj minut vreti. Umešamo kislo smetano in še enkrat začinimo soljo in poprom. Dodamo grozdje in segrejemo. Rezance vlijemo skozi cedilo in pustimo, da se odcedijo. Pripravimo jih z lososom, zelenjavo in omako, po želji okrasimo s peteršiljem in postrežemo.