RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RAGU IZ MORSKEGA VRAGA

Slika recepta: RAGU IZ MORSKEGA VRAGA

RAGU IZ MORSKEGA VRAGA

Potrebujemo: 1 jajčevec, 2 bučki, 1 rdečo in 1 rumeno papriko, 1 velika čebula, 1 strok česna, 5 jedilnih žlic olivnega olja, sol, sveže mlet poper, 1 kavno žlico provansalskih začimb (mešanica začimb rožmarina, timijana, origana, lovorja, bazilike, šetraja), 1/8 l paradižnikovega soka, 1/8 l vina rose, 800 g morskega vraga, 1 vejico rožmarina.

Očistimo jajčevec in bučke,operemo in narežemo na ½ cm velike kocke. Paprike vzdolžno razpolovimo, odstranimo jedro in operemo. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kockice. Olupimo česen in ga drobno sesekljamo.

V ponvi za praženje segrejemo olje in v njem močno popečemo zelenjavo. Kockice jajčevca in bučk naj pri tem rahlo porjavijo.

Zelenjavo začinimo s soljo, poprom in začimbami. Zalijemo s paradižnikovim sokom in vinom in pustimo približno 5 minut na srednjem ognju rahlo vreti.

Meso morskega vraga ločimo od srednjega hrustanca in ga razdelimo na koščke. Solimo, popramo in ga porazdelimo na zelenjavo. Dodamo rožmarin. Ribo kuhamo v pokriti posodi  5 minut. Ostranimo vejico rožmarina in ribo postrežemo v ponvi.