RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Rižota s postrvjo

Slika recepta: Rižota s postrvjo

Rižota s postrvjo

Potrebujemo: 500 g riža, dve postrvi, 150 g masla, 200 g čebule, juho za zalivanje, sol, poper in belo vino.

Iz postrvi brez kože odrežemo fileje in jih narežemo na koščke. V posodi segrejemo polovično količino masla, dodamo na drobno nasekljano čebulo, pustimo, da se razpusti, dodamo riž in mešamo, da se vse skupaj malo posuši in se riž skoraj prične pražiti, potem dodamo juho, solimo in popramo. Proti koncu kuhanja »velikodušno« poškropimo z vinom. Koščke ribe na dveh žlicah masla pražimo okoli 2 minuti. Dodamo rižoti takoj po dodanem vinu, narahlo premešamo, po okusu dodamo še sol ali poper in ostalo maslo po kosmičih. Narahlo premešamo, da se maslo stopi in serviramo okrašeno z vejico peteršilja.