RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Polenovka z zelenjavo

Slika recepta: Polenovka z zelenjavo

Polenovka z zelenjavo

Potrebujemo: 1 kg fileja polenovke (bakalar), 250 g bučk, 150 g stebla zelene, 500 g stročjega fižola, 3 stroke česna, 2 žlički krušnih drobtin, 2 žlici limoninega soka, 4 rezine limone, 50 ml belega vina, 4 žlice sončničnega olja, 3-4 žlice oljčnega olja, ščepec čilija v prahu, 100 g majhnih paradižnikov, 1 žlico sesekljanega peteršilja.

Fileje polenovke natrete s soljo in stisnjenim česnom (2 stroka). Ribe pokapate z limoninim sokom, nato pa popecite v ponvi na segretem sončničnem olju. Pečene ribe postavite na toplo. V isti ponvi in na isti maščobi popecite na majhne koščke narezana stebla zelene, majhne paradižnike in na drobne kocke narezane bučke. Dodajte krušne drobtine, kuhan in odcejen stročji fižol,belo vino in stisnjen preostali česen. Ponev dobro pretresite in zelenjavo na hitro pokuhajte. Po potrebi dolijte približno 50 ml vode. Na zelenjavo položite ocvrte ribe in prelijte z oljčnim oljem Limonine rezine popecite v ponvi brez maščobe in jih razporedite po ribah in zelenjavi. Ponev odstavite z ognja, pokrijte in pustite počivati 5 minut. Ribez zelenjavo posujte s peteršiljem in postrezite.