RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Neretvanski Brudet

Slika recepta: Neretvanski Brudet

LIDIJA OMERZU

Brudet na reki Norin

Neretvanski brudet je posebnež med vsemi brodeti. Je jed, ki jo pripravljajo le v spodnjem delu Neretve in ob njenih pritokih. Glavni sestavini tega posebnega brudeta sta jegulje in žabe. Če boste kje dobili jegulje in žabe si neretvanski brudet lahko skuhate sami, če ne si ga privoščite v eni od prijetnih gostilnic ob reki Norin ali v delti reke Neretve.

Neretvanski brudet priprava: na sončničnem olju zarumenimo sesekljano čebulo in dodamo lovorjev list. Lepo rumeni čebuli dodamo kose jegulje in jih dušimo petnajst minut. Dodamo žabe, malo belega suhega vina, kisa ali limoninega soka, sol, pekočo papriko in paradižnikovo mezgo.  Kuhamo še deset minut nato pa vroč brudet postrežemo s koruzno polento.