RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Rakci v lečni kremni juhi

Slika recepta: Rakci v lečni kremni juhi

Rakci v lečni kremni juhi

Potrebujemo: 200 g rdeče leče, 150 g repkov kozic, 1 korenček, ½ čebule, 1 steblo zelene, 1 krompir, 1 l čiste zelenjavne juhe, šopek peteršilja, ½ žličke curryja, kruh za opekanje, oljčno olje, sol, poper.

Splaknite lečo pod tekočo vodo in pustite, da se odcedi. Olupite korenček in čebulo in ju skupaj z oprano zeleno sesekljate, nato jih na malo olja na hitro popražite. Zdaj v ponev stresite lečo ter olupljen in na kocke narezan krompir, nekaj hipov počakajte, nato zalijte z vročo čisto juho in na močnem ognju kuhajte, dokler se leče in krompir ne zmehčata. Ko sta kuhana, vzemite ven 1 zvrhano žlico leče, vse drugo pa zmeljite z mešalnikom. V zmleta lečo in krompir vmešajte curry, v vreli vodi skuhane kozice in prihranjeno žlico cele leče. Posolite, popoprajte in še kakšno minuto pokuhajte. Narežite nekaj kruhovih rezin na kocke in jih v pečici opecite. Potresite juho s sesekljanim peteršiljem in jo postavite na mizo z opečenimi krušnimi kockami.