RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Peresniki in morska žaba v paradižnikovi omaki

Slika recepta: Peresniki in morska žaba v paradižnikovi omaki

Peresniki in morska žaba v paradižnikovi omaki

Potrebujemo: 225 g zrelega paradižnika, 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja, 1 sesekljan strok česna, 1 žličko zdrobljenih suhih čilijev, 340 g na 2 cm velike kose narezanih filejev grdobine (morske žabe) brez kože, 1 žlicao suhega origana, sol in črni poper, 1 skodelico (250 ml) suhega belega vina, 3,5 skodelice (875 ml) suhih peresnikov (penne) in sesekljan peteršilj za okras.

Paradižnik za 30 sekund potopimo v krop, preložimo v mrzlo vodo, olupimo in jim iztisnemo semena. Nato jih sesekljamo. V veliki kozici z dvojnim dnom segrejemo 3 žlice olja in na njem 1  minuto počasi pražimo česen in čilije, da se sprostijo okusi. Dodamo ribje meso, origano, sol, poper in zalijemo z vinom. Zavremo, vročino zmanjšamo in pokrito kuhamo 5 minut. Vmes kose ribjega mesa enkrat obrnemo. Dodamo paradižnik in odkrito kuhamo 5 minut, da se ribje meso skuha, paradižnik pa zmehča. Če je treba, dodamo še nekaj soli in popra. Medtem testenine skuhamo v veliko slanega kropa, da se zmehčajo a ostanejo čvrste na ugriz. Kuhane odcedimo in stresemo v ogreto skledo. Primešamo jim preostalo olje in jih obložimo z omako. Okrasimo s peteršiljem.