RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

HOBOTNICA PO ZANZIBARSKO

Slika recepta: HOBOTNICA PO ZANZIBARSKO

HOBOTNICA PO ZANZIBARSKO

Potrebujemo: 1 hobotnica (približno 1 kg), 1 večji koren, poper v zrnu, sol, 1 žličko koriandra v zrnu, žličko pimenta, 3 – 4 stroke česna, 4 manjše čebule, 1 rdečo papriko, 2 rumeni papriki, košček cimetove skorje, 4 zrele paradižnike, 2 neškropljeni limoni, šopek peteršilja, 300 g pšeničnega zdroba, olivno olje.

V večji lonec damo hobotnico, zalijemo z vodo, dodamo poper v zrnu (10 zrn), polovico ene čebule, pol korena, na pol narezani limoni in stebla peteršilja. Solimo in kuhamo na zmernem ognju približno pol ure. Hobotnice ne smemo prekuhati. Čebulo, papriko in preostalo korenje narežemo na večje kose in jih prepražimo na olivnem olju. Hobotnico prav tako zrežemo na večje kose, stresemo k zelenjavi, solimo, popramo, dodamo narezan česen in pražimo par minut. Primešamo še piment, koriandrova semena in cimetovo skorjo. Pokrito dušimo 10 minut. Paradižnike narežemo na kocke, dodamo k hobotnici, premešamo ter zalijemo z malo juhe, ki nam je ostala od kuhanja hobotnice. Na zmernem ognju kuhamo še približno 30 minut. Po potrebi dolivamo juho. Pšenični zdrob skuhamo v slanem kropu, ki smo mu dodali žličko olivnega olja in postrežemo kot prilogo k hobotnici potresemo s sesekljanim peteršiljem.