RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Kremna juha iz šampinjonov s prekajeno postrvjo

Slika recepta: Kremna juha iz šampinjonov s prekajeno postrvjo

Kremna juha iz šampinjonov s prekajeno postrvjo

Potrebujemo: 500 g šampinjonov, 5 dl mleka, 4 žlice moke, 0,4 dl smetane, 1 žličko šetraja, bel kruh, oljčno olje, sol, rdeči poper v zrnju, prekajeno postrv.

Očistite gobe in odstranite dele, ki se jih drži zemlja. Na hitro operite, da se ne napijejo vode, jih z mehko krpo osušite in narežite na rezine. Stresite jih v kozico na 2 žlici olja s šetrajem in ščepcem soli in jih med nenehnim mešanjem okrog 5 minut pražite v odkriti posodi. Umešajte moko z mlekom in 2 kozarcema vode v gladko zmes brez grudic. Prilijte zmes h gobam in na močnem ognju kuhajte nadaljnjih 5 minut, ne da bi nehali mešati. Zmanjšajte ogenj, pokrijte posodo in pustite, da juha na šibkem ognju vre še 20 – 25 minut, vmes večkrat pomešajte. Nazadnje dodajte smetano, vse skupaj zmeljite s paličnim mešalnikom, dodamo očiščeno in na kose narezano postrv, sesekljan česen, peteršilj in pustite na ognju še 2 minuti. Nalijte juho na krožnike, zabelite z nekaj kapljicami olja, okrasite z zrni rdečega popra in priložite v pečici rahlo popečene kruhove rezine.