RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Juha iz klapavic

Slika recepta: Juha iz klapavic

Juha iz klapavic

Potrebujemo: 1 kg klapavic, 350 g paradižnika, 1 čebulo, 1 zeleno papriko, 1 strok česna, 1 lovorov list, 1-2 vejici timijana, šopek peteršilja, oljčno olje, sol, poper.

Temeljito očistite klapavice in jih skuhajte, da se odprejo. Odstranite tiste, ki se niso odprle, izmed odprtih odberite 8 najlepših in jih dajte posebej, iz drugih pa izluščite meso. Vodo, ki je ostala od kuhanja, precedite in prihranite. Na drobno sesekljajte čebulo, papriko in česen in jih popražite na malo olja; nato stresite v posodo koščke grobo narezanega olupljenega in semena očiščenega paradižnika. Dodajte lovor in timijan, solite, poprajte in 5 minut pokuhajte. Prilijte vodo, v kateri ste kuhali školjke in 5 dl vrele slane vode. Pokrijte posodo in pustite, da juha 15 minut vre na zmernem ognju, nato stresite vanjo izluščene školjke in kuhajte še 5 minut, da se okusi zlijejo. Preden juho odstranite z ognja, poberite iz nje lovor in timijan ter po okusu solite in poprajte. Juho postrezite vročo in krožnike okrasite s sesekljanim peteršiljem in neizluščenimi školjkami.