RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

BRODET

Slika recepta: BRODET

BRODET

Potrebujemo: 100 dag različnih vrst rib, školjke, 1,5 l olivnega olja, 1 čebula, 4-5 strokov česna, peteršilj, 4 žlice paradižnikove mezge, 1 dl belega vina, rezina limone.

Brodet je najbolj okusen, če ga pripravimo iz več vrst rib. Zelo okusne so tudi sipe, jegulje in najrazličnejše školjke. Ribe, školjke in druge morske sadeže, če jim imamo, očistimo, na hitro oplaknemo in narežemo na primerne kose. Te odcedimo, jih posolimo, povaljamo v moki in na hitro popečemo. V kozico vlijemo malo svežega olivnega olja in v njem zarumenimo na tanko narezano čebulo, dodamo sesekljan česen in peteršilj ter malo paradižnikove mezge. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo školjke in po potrebi prilijemo vodo. Pustimo vreti približno 20 minut, nato dodamo pečene ribe. Prilijemo belo vino, dodamo rezine olupljene limone, solimo in po želji popramo. Ko vse skupaj še enkrat prevre, je brodet pripravljen. Pri pripravljanju pazimo, da ne dodamo preveč čebule, saj mora prevladovati okus po česnu. Brodet ponudimo s polento.