RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

ZVITKI MORSKEGA LISTA

Slika recepta:  ZVITKI MORSKEGA LISTA

ZVITKI MORSKEGA LISTA

Potrebujemo: 2 morska lista, 2 čebuli, nekaj lovorjevih listov, nekaj zrn celega popra, 2 vejici zelene, 2 jedilni žlici masla ali margarine, nastrgana lupina 1 limone, 5 dag šampinjonov, 5 dag kruhovih drobtin, 1 jajce, ½ kg kuhane špinače, 2 rezani jedilni žlici moke, 3 dl mleka, 5 dag drobno naribanega sira.

Prižgemo pečico, da se bo segrela na 200C. Morskima listoma odstranimo kožo in ju razrežemo na filete, vsakega na štiri. Kožo damo v kozico, prilijemo toliko vode, da je koža prekrita ( približno 4 dl), dodamo na kolobarje narezano eno čebulo, lovor, vejici zelene in cel poper ter počasi kuhamo 10 minut. Precedimo in počakamo, da se ribja juha ohladi. Sesekljamo drugo čebulo ter dušimo na 1 jedilni žlici masla ali margarine, da postekleni, nato odstavimo z ognja. Dodamo nastrgano limonino lupinico, na lističe narezane šampinjone, kruhove drobtine ter začinimo s soljo. Dodamo toliko stepenega jajca, da dobimo gosto zmes za nadev. Ribje filete položimo na desko, tako da je stran, kjer je bila koža, spodaj. Rahlo jih posolimo. Z nadevom premažemo ribje filete, jih zavijemo ter konce pritrdimo z zobotrebcem. Zavitke potem previdno položimo v pekač, jih prelijemo z ribjo juho, pokrijemo in kuhamo v pečici 15 do 29 minut oziroma tako dolgo, da je riba skoraj kuhana. Medtem skuhamo špinačo, jo odcedimo in raztresemo na dnu drugega pekača ter pripravimo omako. V kozici raztopimo 1 jedilno žlico masla ali margarine, dodamo moko ter mešamo z metlico, da se moka speni. Med mešanjemdolijemo mleko in kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti. Odstavimo z ognja, solimo ter dodamo drobno nariban sir. Mešamo, da se sir stopi. Na špinačo položimo ribje zavitke, jim odstranimo zobotrebce, jih prelijemo z omako in damo v pečico še za približno 10 minut, da dobijo lepo zlato rumeno barvo. Postrežemo s krompirjem v koščkih in svežo solato.