RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJI POLPETI

Slika recepta:  RIBJI POLPETI

 RIBJI POLPETI

Porebujemo: ¾ kg filetov polenovke, osliča, belice ali druge ribe, 3 dl mleka, 2 lovorjeva lista, 1 srednje veliko čebulo, 1 limono, ¾ kg krompirja, 1 jedilno žlico masla, 1 sardelni filet ali filet inčuna v olju, 1 jedilno žlico sesekljanega peteršilja, 3 cela jajca, 10 dag drobtin, sol in poper, olje za cvrtje, rezine limone, 2 vejici peteršilja, kumaro.

Ribje filete položimo v ponev, jih prelijemo z mlekom, dodamo lovorjeva lista ter limonino lupino. Počasi kuhamo približno 10 minut. Nato jo odcedimo in prihranimo kozarec mleka, v katerem se je riba kuhala. Počakamo, da se ohladi in odstranimo morebitne kosti in kožo. Ribo zdrobimo na drobne koščke. Krompir olupimo, ga narežemo ter v slani vodi kuhamo približno 10 minut. Potem ga odcedimo, stresemo v posdo, ga zmečkamo in dodamo maslo ter toliko mleka, v katerem se je kuhala riba, da dobimo gost pire. Dodamo zdrobljeno ribo, sesekljan peteršilj, drobno sesekljan sardelni ali inčunov filet in stepeno jajce. Dobro premešamo, previdno dosolimo (slan je že sardelni ali inčunov filet) in popramo. S pomokanimi rokami oblikujemo polpete. Pomočimo jih v stepeni jajci in drobtine ter cvremo v vročem olju, da dobijo lepo zlato barvo. Kumaro narežemo na tanke rezine, nanje položimo polpete ter jih okrasimo z rezinami limone in drobnimi vejicami peteršilja. Ponudimo jih s svežo ali kuhano zelenjavo.