RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJA JUHA (brodet)

Slika recepta: RIBJA JUHA (brodet)

RIBJA JUHA (brodet)

Potrebujemo: 1 kg mešanih rib za brodet, 2 pora, 4 korenčke, peteršilj, 1 majhen paradižnik, majhen gomolj zelene, 1 čebulo, 2 lovorova lista, zelišča za ribe (nekaj od tega: koriander, lovor, meta, pehtran, peteršilj, rožmarin, žajbelj, sladka paprika, muškatni orešček), sol, cel poper, 2 jedilni žlici olja, 1,5 l vode, po želji 1,5 dl belega vina, skodelico kuhanega riža, 1 jedilno žlico sesekljanega peteršilja.

Ribe in zelenjavo očistimo, narežemo na manjše kose ter pražimo na maščobi približno 15 minut, nato zalijemo z vodo in kuhamo še 15 minut. Juho precedimo, ribam odstranimo kožo in kosti, zelenjavo in meso narežemo na manjše koščke ter damo nazaj v juho, dodamo še kuhan riž. Kadar postrežemo juho le odraslim, dodamo še vino. Pustimo, da ponovno zavre in ponudimo s sesekljanim peteršiljem.