RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PEČENE SARDELE V MARINADI

Slika recepta: PEČENE SARDELE V MARINADI

PEČENE SARDELE V MARINADI

Potrebujemo: ¾ sardel, sol, skodelica ostre moke, olja, 2 jedilni žlici kisa, 1 jedilno žlico limoninega soka, 2 velika paradižnika, 10 drobno sesekljanih kaper, 4 zdrobljene stroke česna, 1 jedilno žlico gorčice, 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja.

Sardelam odrežemo glave ter odstranimo drobovino in hrbtenico. Operemo jih pod hladno tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo. Ribe povaljamo v ostri moki ter jih z obeh strani popečemo na vročem olju. Polagamo jih v skledo na papirnato brisačo, da popije odvečno maščobo ter jih rahlo solimo. Skledo pokrijemo, da ostanejo ribe tolpe. Paradižnika potopimo v vrelo vodo, ju olupimo, odstranimo seme in drobno sesekljamo. Sesekljano čebulo prepražimo na olju, da ovene. Nato dodamo česen, kis, limonin sok, kapre ter paradižnik. Kuhamo še 2 minuti, nato odstranimo z ognja ter dodamo gorčico in peteršilj. Sardele zložimo v plitvo servirno posodo in prelijemo z vročo marinado. Ponudimo s krompirjem v kosih ali kruhom in solato.