RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Smuči po Štajersko

Slika recepta: Smuči po Štajersko

Pečeni smučevi fileji

Potrebujemo: 80 dag smučevih filejev, 2 paradižnika, 8 manjših zelenih paprik, 8 srčkov artičok, 8 žlic oljčnega olja, moko, limoni sok, 2 žlici masla, 1 dl juhe, 4 vejice bazilike, 0,3 dl konjaka, sol in poper.

Priprava: Smučeve fileje razrežemo na večje kose, jih na kožni strani večkrat zarežemo, solimo, popramo,  poškropimo z limoninem sokom,  dobro pomokamo ter jih spečemo na vročem olju in maslu (4 žlice oljčnega olja, 2 žlici masla), na vsaki strani po 2 minuti. Paradižnike položimo za 15 sekund v vrelo vodo, jih olupimo in očistimo ter zrežemo na kose. Na vročem oljčnem olju (4 žlic) pražimo očiščene paprike 5 minut. Dodamo jim razrezane srčke artičoke in paradižnik, vse zalijemo z juho, dodamo sesekljano baziliko, prelijemo še s konjakom in pustimo, da se vse kuha še 10 minut. Smučeve fileje postrežemo na tako pripravljeni zelenjavi, lahko pa tudi na kostanjevem pireju.

 

Pečeni smuč v vinskem zelju

Potrebujemo: 6 žlic masla, 1 čebulo, 10 dag prekajene slanine, 80 dag kislega zelja, 3 dl aromatičnega belega suhega vina, sveže mleti poper, sol, 3 lovorove liste, 2  krompirja, 1 smuča (1kg), 1 žlico moke.

Priprava: V ponvi na maslu pražimo sesekljano čebulo in na rezine narezano slanino, dodamo  kislo zelje, zalijemo z vinom, popramo ter dodamo lovorove liste in naribamo krompir. Dobro premešamo in dušimo 30 minut. V drugi ponvi razpustimo še preostalo maslo. Smuča solimo, popramo in dobro pomokamo ter ga v vročem maslu pečemo 5 minut, nato ga obrnemo in ga pri 200 stopinjah pečemo še 20 minut. Postrežemo ga na  plošči, na katero smo naložili vinsko kislo zelje.