RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

OCVRTI LIGNJI

Slika recepta:  OCVRTI LIGNJI

 OCVRTI LIGNJI

Potrebujemo: 1 kg večjih lignjev, 10 dag moke, 1 rezano čajno žličko pecilnega praška, ščepec soli, 1 jajce, 1 jedilno žličko oljčnega olja, olje za cvrtje, vejico peteršilja, rezine limone.

Lignje očistimo tako, da jim odstranimo glave ter lovke, drobovino in rjavkasto kožo. Splaknemo  jih z mrzlo vodo. Razrežemo jih, da dobimo 1 cm široke kolobarje, ter jih skupaj presejemo v skledo, dodamo sol, premešamo ter s pestjo na sredi moke napravimo vdolbino. Vanjo ubijemo jajce, dodamo žličko oljčnega olja ter 1,5 dl vode. Močno zmešamo, da dobimo gladko tekoče testo. Segrejemo olje za cvrtje. Lignje pomočimo v testo ter jih cvremo približno 2 minuti, da postanejo hrustljavo zlatorumeni. Ocvrte poberemo z lopatko ter jih polagamo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba. Malo jih posolimo. Ponudimo jih z rezinami limone, vejicami peteršilja ter dušenim rižem, pirejem ali ocvrtim krompirjem ter obilo sveže solate.