RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KROMPIRJEVA GNEZDA Z RIBO IN BLITVO

Slika recepta:  KROMPIRJEVA GNEZDA Z RIBO IN BLITVO

 KROMPIRJEVA GNEZDA Z RIBO IN BLITVO

Potrebujemo: 60 dag krompirja, 3 jedilne žlice masla, ½ kavne žličke naribanega muškatnega oreščka, 1 stepeno jajce, 1 šopek blitve, 4 stroke česna, 1 jedilno žlico olja, 4 kose fileja osliča, 2 jedilni žlici olja, 1 sesekljano čebulo, 4 zdrobljene stroke česna, 2 velika paradižnika, ½ kg graha, 1 jedilna žlica paradižnikove mezge, 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja, po ščepec majarona in timijana, sol in poper.

Paradižnika potopimo za 2 minuti v vrelo vodo, ju olupimo, odstranimo semena in sesekljamo. Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo ribji file ter jih popečemo z obeh strani. Filete nato z vilicami zdrobimo na manjše kose, dodamo česen, paradižnik, grah, timijan, majaron, solimo, pokrijemo in dušimo približno 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi zalijemo z žlico ali dvema  vode, vendar pazimo, da bo omaka dokaj gosta. Prižgemo pečico, da se bo segrela na 220C. Medtem olupimo krompir, ga narežemo na koščke in skuhamo do mehkega v slanem kropu. Nato ga dobro odcedimo, v skledi zmečkamo, dodamo maslo in stepamo z metlico, da dobimo zelo gost pire, na koncu dodamo muškatni orešček. Na pladenj-pekač položimo peki papir in ga namastimo. Pire v skledi razdelimo na štiri dele ter ga v 4 kupčkih polagamo na peki papir vsaj 6 cm vsaksebi. Kupčke oblikujemo z vilicami v gnezda, tako da je dno debelo 2 cm. Jajce rahlo stepemo ter ga s čopičem premažemo po krompirjevih gnezdih ter damo v pečico.Pečejo naj se približno 10 minut, da dobije zlato barvo. Medtem damo v vrelo slano vodo blitvo. Vre naj 5 minut, nato jo odcedimo. Na žlici olja prepražimo zdrobljen česen le toliko, da zadiši, ter ga takoj nato stresemo na blitvo. Krompirjeva gnezda damo vsakega na svoj krožnik, jih napolnimo z ribo v omaki ter okoli razporedimo blitvo.