RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KRAP PO POLJSKO

Slika recepta: KRAP PO POLJSKO

KRAP PO POLJSKO

Potrebujemo: 1 očiščenega krapa cca 1,8 kg, 6 jušnih žlic kisa, 5 dag rozin, šopek jušne zelenjave, čebulo, 4 jušne žlice masla, 2 dl tople vode, 1 lovorjev list, poper, ¾ l piva, 1 jušno žlico moke, ½ jušne žlice limoninega soka, ščep sladkorja.

Krapu odrežemo glavo in rep. Potem pa ga po dolgem razpolovimo in razrežemo, vsako polovico na tri kose. Te temeljito umijemo, pokapamo s kisom in pustimo počivati 30 minut. Rozine operemo in damo v toplo vodo, da se zmehčajo. Jušno zelenjavo drobno narežemo. Čebulo narežemo na kocke, ki jih skupaj z jušno zelenjavo pražimo na maslu 5 do 10 minut. Prilijemo vodo z začimbami in po malem kuhamo 15 minut. Prilijemo polovico piva in pustimo stati 5 minut. Kose krapa in ožete rozine kuhamo v omaki na prav majhnem ognju 15 do 20 minut. Kose ribe zložimo na pogret pladenj in shranimo na toplem. Moko zmešamo z mrzlo vodo in zgostimo omako. Začinimo jo s soljo, poprom, limoninim sokom in sladkorjem.