RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KRAP PO KITAJSKO

Slika recepta: KRAP PO KITAJSKO

KRAP PO KITAJSKO

 Potrebujemo: 1 kg očiščenega krapa, žlička soli, 3 žlice sojine omake, 4 žlice suhega belega vina, 3 žlice olja, žlica tanko narezanega svežega gomolja ingverja, 4 pomladanske čebule, 1 l ribje juhe ali vode.

Ribo znotraj in zunaj temeljito umijemo. Z ostrim nožem ribo z obeh strani v presledkih 2 cm zarežemo. Na obeh straneh jo posolimo in položimo v nepregorno posodo. Sojino omako, vino, olje in sladkor zmešamo in s tem pokapamo ribo. Čebulo olupimo in z zelenim delom vred narežemo na pol cm dolge koščke. Ingver narežemo na tanke trakove. Tudi to potresemo po ribi. V kotličku zavremo vodo ali juho – z mrežo naredimo pripravo za soparnik in na to položimo posodo z ribo. Pokrijemo in kuhamo na pari 40 minut. H krapu ponudimo kitajske rezance in svežo solato.