RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

GRATINIRANE KLAPAVICE

Slika recepta:  GRATINIRANE KLAPAVICE

 GRATINIRANE KLAPAVICE

Potrebujemo: 3 kg očiščenih klapavic (dagenj), 3 srednje paradižnike, 10 dag naribanega sira, 5 strokov česna, sok polovice limone, sol, svež peteršilj, oljčno olje, grobo sol za pekač.

 

Paradižnik umijemo, odstranimo peške in ga drobno sesekljamo. V posodi zmešamo nariban sir, sesekljan paradižnik, strt česen, peteršilj, oljčno olje, limonin sok in sol. Očiščene klapavice skuhamo v manjši količini vode v pokriti posodi. Kuhamo le toliko časa, da se odprejo. Meso školjk odstranimo od lupine in dodamo nadevu. Na pekač posujemo grobo sol, na katero postavimo lupine školjk, ki smo jih napolnili s pripravljenim nadevom. Pečico segrejemo na 200 C in školjke gratiniramo od 5 do 7 minut.