RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

ČRNA RIŽOTA

Slika recepta: ČRNA RIŽOTA

ČRNA RIŽOTA

Potrebujemo:  ½ kg sipe, 1,5 jogurtovega lončka riža, 2 jedilni žlici olja, 1 veliko, sesekljano čebulo, 4 zdrobljene stroke česna, 3 paradižnike, 5 dl juhe (lahko iz jušne kocke), malo muškatnega oreška, 2 lovorova lista, vejico bazilike, rožmarina in timijana, sol in poper, parmezan.

Sipo očistimo, narežemo na majhne kolobarje ter prihranimo črnilno vrečico. Paradižnike potopimo v vrelo vodo, jih olupimo, odstranimo semena in narežemo. Zelišča osmukamo z vejic in sesekljamo. Na olju prepražimo čebulo, ko postekleni, dodamo česen, sipo, paradižnik in riž. Zmanjšamo ogenj in pražimo še 5 minut, nato zalijemo z juho. Dodamo črnilno vrečico, muškatni orešček, lovor, baziliko, rožmarin, timijan, solimo in popramo. Počasi dušimo do mehkega, približno 25 minut i  vmes po potrebi dolivamo juho. Peteršilj dodamo zadnjih 5 minut kuhanja. Ponudimo z naribanim parmezanom in paradižnikovo solato.