RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

AMUR PO KMEČKO

Slika recepta: AMUR PO KMEČKO

AMUR PO KMEČKO

Potrebujemo: 1,5 kg belega amurja, 50 dag krompirja, 10 dag korenja, 10 dag graha, 10 dag čebule, 10 dag prekajene slanine, ¼ l kisle smetane, 1 jajce.

Očiščeno ribo filiramo (odstranimo kosti in narežemo na zrezke) ter damo v marinado (zmes kisa, soli in popra). Zelenjavo narežemo na lističe ter do mehkega blanširamo ( v vroči vodi zelenjavo na hitro zmehčamo). Krompir olupimo narežemo na cm debele lističe in skuhamo. Dno pekača obložimo z rezinami slanine ter zlagamo v plasteh – ribo, zelenjavo in krompir. Na vrhu naj bo plast slanine. Jed damo v pečico in pečemo pol ure. Razžvrkljamo jajce in kislo smetano prelijemo preko ribje jedi in ponovno postavimo v pečico za pol ure.