RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Iz štajerske mrtvice

Slika recepta: Iz štajerske mrtvice

Ščuka z bobom

Potrebujemo: 75 dag ščukinih filejev, 5 dag slanine, 1 kg izluščenega mladega boba, 8 lovorovih listov, 2 dl sladke smetane, 1 žlic masla, 1 žlico sesekljanega rožmarina, 2 stroka česna, 2 žlici sončničnega olja, sol in poper.

Priprava: Ščukine fileje očistimo vseh koščic, solimo, popramo in jih razrežemo na 3 cm dolge rezine, ki jih zvijemo v polžke, jih obložimo z lovorovimi listi in slanino ter jih povežemo. Bob blanširamo (če je starejši ga moramo še malo prekuhati). Vodo od kuhe odstranimo. V smetani počasi kuhamo sesekljan rožmarin, dodamo malo vode od kuhanja boba, sesekljan česen in maslo. Pustimo, da se omaka malo zgosti, ko jo solimo in popramo ter dodamo kuhan bob. Izkoščičene ščukine fileje opečemo na olju na vsaki strani 6 minut, pečeni razvežemo ter po vsaki strani  6 minut, pečemo razvežemo ter postrežemo na kuhan bob.

 

Linj na žaru

Potrebujemo: 2 linja (50 dag), 2 dl ribje osnove, 8 žajbljevih listov, 10 dag masla, 3 dl kisle smetane, 2 rumenjaka, sol in poper.

Priprava: V pekač damo na žajbljeve liste dobro z maslom namazana linja, solimo, popramo, zalijemo z ribjo osnovo in smetano, dodamo še 3 dag masla ter pol ure pečemo v pečici pri toploti 180 stopinj Celzija . med peko večkrat prelijemo s smetano. Na koncu oblijemo sok od pečenjater ga obogatimo z rumenjakom in še malo smetane. S to omako prekrijemo linja in ju 5 minut gratiniramo v pečici.

 

Žabja obara

Potrebujemo: 80 dag žabjih krakov, 2 žlici oljčnega olja, 5 dag masla, 4 korenčke, 5 dag bele moke, 1 koren zelene, 1 ščepec majarona, sol, črni poper, sesekljan peteršilj in 0,5 dl suhega belega vina.         

Priprava: Žabje krake rumeno opečemo na oljnem olju in maslu, jih pomokamo, še malo pražimo, zalijemo z vodo. Dodamo na kose zrezan napol kuham korenček in zeleno, solimo, popramo, začinimo z majaronom in peteršiljem, še malo pokuhamo,da je vse mehko in na koncu zalijemo z vinom.