RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Stokfiš s ščuko nadevam (Valentin Vodnik kuharske bukve)

Slika recepta: Stokfiš s ščuko nadevam  (Valentin Vodnik kuharske bukve)

Stokfiš s ščuko nadevam  (Valentin Vodnik kuharske bukve)

Dve libri stokfiša skuhaj, osoli; posebej kuhaj ščuko v osoljeni vodi, kuhano zberi inu vse kosti otrebi, zraven deni peteršilja, moke, česna ali luka, en malo v mleki namočenega inu ožetega kruha, dva ajnrirana jajca; to vse drobno razsekaj. Pet lotov masla z dvema celi z dvema celima jajcema mešaj v  to deni sekanje, osoli; potlej pomaži eno skledo z maslom, potresi s kruhovimi drobtinami, vloži notri stokfiš, ga prevleci po vrhi s popred popisanim mešanjem, da bo ves pokrit; deni okoli obod, postavi nad žerjavco, pokrij, na pokrov tudi žerjavco; naj se ene četrt ure peče; zadnjič vzemi obod proč inu daj skledo na mizo.