RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Nadevana ščuka

Slika recepta: Nadevana ščuka

Nadevana ščuka

Druge manjše inu slabše ribe otrebi od kosti in od kože, razsekaj jih inu premešaj v eno unčo masla, tudi tri raztepena jajca, ene stroke česna, zribanega kruha, muškat cveta, zrezanega peteršilja inu soli. To zmešanje nadevaj v eno veliko ošohtano inu iztrebljeno ščuko; kar tega mešanja inu cmoke v eno poldolgasto ponvo s srovim maslom na žerjavco, da se rumeno speče. Zadnjič prilij eno reč vina, limon lupka, muškat cveta, ribanega kruha; pusti en čas vreti inu daj na skledo, vse skup – ribo, cmoke inu polivko.