RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

SOLATA IZ JEČMENOVE KAŠE IN KLAPAVIC NA DIVJEM KOROMAČU

Slika recepta: SOLATA IZ JEČMENOVE KAŠE IN KLAPAVIC NA DIVJEM KOROMAČU

SOLATA IZ JEČMENOVE KAŠE IN KLAPAVIC NA DIVJEM KOROMAČU

 

Sestavine: 40 dag ječmenove kaše, 20 dag očiščenih klapavic, šopek divjega koromača, sok 2 limon, poper, sol, oljčno olje, peteršilj, strok česna, nekaj lističev bazilike.

Priprava: ječmenovo kašo skuhamo v zelenjavni jušni osnovi. Zrna morajo ostati čvrsta. Ohladimo, dodamo očiščene klapavice, na drobno sesekljan česen, peteršilj, nekaj lističev koromača, solimo in dodamo poper po želji. Stisnemo limonin sok, zmešamo z oljčnim oljem in primešamo v kašo. Jed shranimo v  hladilnik, da se okusi prepojijo. Postrežemo na podlagi iz sesekljanega divjega koromača.

 

 

Pripravila

Tatjana Butul

Domačija Butul