RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJI PAPRIKAŠ PO ERDUTSKO

Slika recepta: RIBJI PAPRIKAŠ PO ERDUTSKO

RIBJI PAPRIKAŠ PO ERDUTSKO

Potrebujemo: štiri kilograme mešanih rib, obvezno som in krap, 30g drobno sesekljane rdeče čebule, 3dl paradižnikovega soka, dve zeleni sladki papriki, tri zvrhane žlice mlete rdeče sladke paprike, ena žlica mlete rdeče pekoče paprike, pol litra suhega belega vina.

 

Na dno 12 litarskega kotlička damo čebulo in zložimo ribo. Zalijemo s paradižnikovim sokom in 3,5 litra vode, ter solimo. Dodamo  oprane zelene paprike in damo na ogenj. Ko zavre, dodamo mleto sladko in pekočo papriko in kuhamo približno ¾ ure. Dodamo vino in kuhamo še 15 -20 minut na zmernem ognju in postrežemo z domačimi rezanci.