RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

SAVSKA KUHANA POSTRV

Slika recepta: SAVSKA KUHANA POSTRV

SAVSKA KUHANA POSTRV

Za eno osebo potrebujemo:

1 postrv cca. 250 - 300 g,

2 - 3 manjše korenčke,

4 velike žlice pire,

2 veliki žlici graha, 

3 - 4 majhne krompirje,

zelenjavna jušna osnova,

orehovo olje in

sol.

Pripravimo zelenjavno jušno osnovo. Za pripravo potrebujemo rumeno korenje, peteršilj, čebulo, kolerabo, luštrek, sol in česen. Po želji lahko uporabimo tudi drugo zelenjavo. Vse skupaj kuhamo v približno treh litrih vode cca 2 uri.

V enem delu jušne osnove skuhamo pirino zrnje ( cca.60 min.),v drugem delu pa do srednje mehkega skuhamo korenček, grah in krompir.

Nasoljeno postrv skuhamo nazadnje v preostali jušni osnovi. Kuhamo jo  7 - 10 minut.

Vse skupaj serviramo na krožnik ter pokapljamo z orehovim oljem.

Dober tek

Tatjana Frohlich in Dušan Gaberc