RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PRAŽENA POSTRV, MEŠANA ZELENJAVA Z GOBAMI IN DROBNJAKOV BASMATI RIŽ

Slika recepta: PRAŽENA POSTRV, MEŠANA ZELENJAVA Z GOBAMI IN DROBNJAKOV BASMATI RIŽ

PRAŽENA POSTRV, MEŠANA ZELENJAVA Z GOBAMI IN DROBNJAKOV BASMATI RIŽ

Sestavine za 4 osebe: 4 postrvi (porcijske velikosti), škrob (tapioka), olje za cvrtje, sol, 3 paprike (zelena, rdeča, rumena), 1 velik korenček, 1 velik por, 1 srednje velika čebula, 3 stroki česna, gomoljna zelena, 1 koromač, 4 suhe šitake gobe, sojina omaka, ostrigova omaka, 250g basmati riža, 1 majhen svež rdeči feferon (če želimo, da je jed pikantna), drobnjak (svež).

Postrvi očistimo, operemo, filiramo n fileje narežemo na približno 2 cm široke trakove. Paprike narežemo na kockice, česen na lističe, zeleni del pora na približno 1 cm široke trakove. Ostalo zelenjavo na tanke paličice (julienne). Šitake namakamo vsaj 1 uro v topli vodi, odcedimo, vodo shranimo in gobe narežemo na lističe. V voku na malo olja pražimo paprike, dodamo korenček in gomoljno zeleno, koromač, česen, čebulo, por in gobe. Dodamo približno dve jušni žlici sojine omake, 2 jušni žlici ostrigove omake, premešamo in zalijemo z vodo v kateri smo namakali šitake – pred tem tej vodi dodamo 2- 3 čajni žlici tapioke. Premešamo in pražimo le še toliko, da se sestavine povežejo, preverimo okus in solimo, če je potrebno. V loncu zavremo vodo, dodamo riž in ga skuhamo. Riž ocedimo, počakamo da se ohladi in mu primešamo drobno narezan drobnjak. Narezane ribje fileje solimo, potresemo s škrobom in dobro premešamo, da se škrob prime vseh koščkov. Koščke ribe ocvremo v globokem vrelem olju. Na vsak krožnik postavimo kupček riža, nakaj pražene zelenjave z malo omake in nekaj kosov pražene ribe.

 

Miroslav Vulović