RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Postrvi po štajersko

Slika recepta: Postrvi po štajersko

Postrv v marinadi
Potrebujemo: 4 postrvi (po 20-25 dag), 3 dl olja, 2 čebuli, 2 lovorova lista, nekaj zrn popra, vejico rožmarina, 1 limono, 1 žlico sesekljanega peteršilja, sol, 0,5 dl vinskega kisa in 1,5 dl suhega belega vina.
Priprava: Očiščene ribe obrišemo, posolimo in jih na zmerno vročem olju spečemo na obeh straneh. Pečene preložimo v drugo posodo. Na olju od peke rib prepražimo na lističe narezano čebulo samo toliko, da ovene, dodamo začimbe in na rezine  narezano limono, zalijemo s kisom in vinom. Pustimo, da  marinada dobro prevre, jo po potrebi dosolimo, ohladimo ter polijemo  na ohlajeno ribo. Čez noč jih postavimo na hladno in jih postrežemo z rezinami limone.

Prekajena postrv s smetanovim hrenom
Potrebujemo: 80 dag prekajene postrvi, 1 dl kisle smetane, 1 žlico naribanega hrena, sol, 1 žlico vinskega kisa, 1 žlica sladkorja in limono.
Priprava: Prekajeno postrv postrežemo s smetanovim hrenom. Zamešali smo ga iz  naslednjih sestavin: kisle smetane, naribanega hrena, žlica vinskega kisa, soli in rezine limone.

Prekajena postrv z regratom
Potrebujemo: 2 prekajeni postrvi, sok 1 limone, sol, poper, 20 dag regrata, 4 žlice kisle smetane, 2 žlici sladke smetane, 8 kosov prepečenega kruha, sladkor in limono.
Priprava: Meso prekajene postrvi izkoščičimo, razrežemo na drobne kose, jim dodamo narezan regrat, solimo, popramo, pokapamo z limoninim sokom, zamešamo kislo in sladko smetano. Vse premešamo in postrežemo na prepečenem in z bučnim oljem pokapanem kruhu.

Zeliščna postrv
Potrebujemo: 4 postrvi, sok 1 limone, sol, beli poper, sveži pehtran, koper, rožmarin, drobnjak, 1 žlico bučnega olja in 1 žlico masla.
Priprava: Postrvi očistimo, operemo in posušimo, zunaj in znotraj solimo ter popramo, poškropimo  z limono in nadevamo  s sesekljanimi zelišči, ki  smo jih rahlo poškropili z bučnim oljem. Nadevane postrvi   položimo na z maslom namaščeno aluminijasto folijo, ki jo zavijemo okrog ribe. Postrvi pečemo pri 200 stopinjami od  15 – 20 minut. Postrežemo jih s pečenim ali slanim krompirjem.