RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

TUHINJSKE POSTRVI S POTOČNIMI RAKI

Slika recepta: TUHINJSKE POSTRVI S POTOČNIMI RAKI

TUHINJSKE POSTRVI S POTOČNIMI RAKI

Potrebujemo: postrvi, potočene rake, krompir,  grobo mlete krušne drobtine, smetano, olje,belo suho vino, sol, čemaž in lapuh za dekoracijo.

Krompir skuhamo in naredimo pire. Vodo osolimo in ji dodamo suho belo vino in v njej skuhamo rake. Kuhamo 10 minut. Postrvi  očistimo in speremo z mrzlo vodo, ter  jih solimo.

 

Potočene rake damo kuhati za 10 minut in jih damo na krožnik. Povaljamo jih v grobo mlete kruhove drobtine in spečemo. Čemažovo omako naredimo tako,  da damo v posodo sladko smetano, malo masla in čemaž, zmešamo in solimo po okusu. Na krožnik postavimo velik lapuhov list, nanj naložimo krompirjev pire in čemaževo omako. Namesto čemaževe omake lahko ponudimo tudi mavrahovo omako. Postrvi  in rake položimo na krompirjev pire in okrasimo z drobnjakom. Lapuha ne pojemo, zato nekateri sodijo, da na krožnik ne sodi.

Naj Vam tekne!

                                             

                                                                                Jan Omerzu