RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRV PO MEDITERANSKO

Slika recepta: POSTRV PO MEDITERANSKO

POSTRV PO MEDITERANSKO

Sestavine za štiri osebe: 4 potočne postrvi, groba sol, olivno olje, limonin sok, 2 srednje velika krompirja, 16 kom paradižnikov češnjevcev, 1 bučka, 1 malancan, 1 mala glava zelene solate, grobo mleti poper, 2 vejici rožmarina.

Postrv dobro očistimo, sfiliramo in mariniramo z olivnim oljem in limono. Bučke in malancane operemo in narežemo na trakove. Paradižnik narežemo na četrtinke. Solato operemo in narežemo na manjše trakove. Mlad krompir narežemo na palčke. Najprej spečemo glavo in rep za poznejšo dekoracijo. Ribje fileje na hitro zapečemo z obeh strani. Bučke in malancane prepražimo na olivnem olju s soljo. Paradižnik pa posebej prepražimo na olju, da spusti svoj sok in da omako, dodamo rožmarin za okus, ki ga vzamemo na koncu ven, solimo in popramo. Krompirjeve palčke popečemo na žaru.

Serviranje: Na krožnik damo pri strani solato, na sredini damo zelenjavo; bučke, melancane. Na zelenjavo dodamo 2 žlici sesekljanega paradižnika, na to pa damo 2 fileja pečene ribe, ki ju okrasimo s popečeno limonino rezino in svežim rožmarinom. Pri vrhu filejev postavimo glavo ribe, pri koncu pa rep, da zgleda riba cela. Pokapamo še z domačim olivnim oljem in grobo mletim poprom.

Ernest Mrvar, GOSTILNA »FURMAN«